Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Håbo bäst i Uppland på att köpa in ekologiska livsmedel

Håbo kommun är den kommun i Uppland som satsar mest på inköp av ekologiska livsmedel. Med 27 % ekologiska livsmedel av det totala inköpet toppar Håbo listan över kommuners inköp av ekologiska livsmedel till sina verksamheter.

Håbo kommuns kostavdelning har under många år arbetat för att öka andelen ekologiska livsmedel till kommunens barn och elever. Och det är något de kommer fortsätta med.

 -  Vi är väldigt glada och stolta! Det som tagit oss hit är personligt engagemang och en vilja att kunna erbjuda barn och elever vällagade och näringsrika måltider. För att öka andelen ekologiska livsmedel har det mest handlat om att byta ut basvaror till ekologiska alternativ. Vi verkar för en fortsatt hög andel ekologiska livsmedel. Därtill vill vi att valen av livsmedel och råvaror blir mer hållbara och klimatsmarta samt att i menyplaneringen/utbudet öka det vegetariska och minska på köttet. Vi ser ljust på framtiden, säger Camilla Grandin, kostchef, Håbo kommun.

Håbo kommun har en miljöstrategi sedan 2015 som säger att kommunen ska vara giftfri och resurseffektiv. Att köpa in mycket ekologiska livsmedel är ett steg i rätt riktning.

 - Som kommun gäller det att tänka på miljöaspekten vid inköp av varor för att miljön ska påverkas så lite som möjligt. Kommunens arbete med att öka andelen ekologiskt inom kommunensverksamheter ligger i linje med vår miljöstrategi. Så att Håbo är bland de bästa på att köpa in ekologiska livsmedel är ett bra betyg på att vi har jobbat i rätt riktning, säger Anna Atterlöf, Samhällsplanerare, Håbo kommun.

Uppgifterna bygger på frivillig inrapportering under första halvåret 2016 till kommun- och landstingsdatabasen Kolada. Läs mer på www.kolada.se


Läs mer om Kostverksamhetens miljöarbete här

Läs mer om miljöstrategin här


Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2016-11-30

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster