Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Karolin Gustafsson och Anne-Charlotte Faleke, Håbo kommun och Charlotta Havaas, AF.

Framsteget – projekt för att hjälpa unga vuxna

Håbo kommun och Arbetsförmedlingen vill gemensamt hjälpa unga vuxna som saknar jobb och inte vet om de vill plugga vidare. Därför har Håbo kommun och Arbetsförmedlingen startat projektet Framsteget för unga i åldrarna 20-24 år.

Anne-Charlotte Faleke, enhetschef för Studie- och karriärvägledning i Håbo kommun, säger att projektet Framsteget föddes ur ett behov av att kunna hjälpa unga vuxna som varken studerar eller jobbar.

- Vi såg en möjlighet att ganska snabbt kunna nå goda resultat genom ökad samverkan mellan myndigheterna. Då kan vi lättare och mer effektivt sätta varje individs bästa i fokus.

Flexibla lösningar och positiva resultat

Framsteget vänder sig till den som är mellan 20 och 24 år och inte har kommit ut på arbetsmarknaden eller inte riktigt vet vad hen vill. Tanken är att bland annat erbjuda flexibla lösningar så att unga som vill ska kunna kombinera studier med arbete och/eller praktik.

- Vi vill vara bollplank för unga som inte har kommit fram till vad de vill göra, säger Karolin Gustafsson, unga vuxna-coach inom enheten för studie- och karriärvägledning i Håbo kommun.

Hon samverkar med Charlotta Havaas, Arbetsförmedlingens unga vuxna-handläggare:

- Vi har redan sett positiva effekter av vårt arbete. Några unga vuxna har fått sommarjobb, flera har fått praktikplatser, andra har fått jobb och några har börjat studera.

Början till fler framsteg

Framsteget finansieras av olika myndigheter genom Samordningsförbundet i Uppsala län. På sikt ska Framsteget bli en permanent verksamhet för att ge stöd och hjälp åt unga vuxna i Håbo.

Under sommaren 2017 kan du möta Karolin Gustafsson och Charlotta Havaas från Framsteget på plats i Bålsta centrum kl 12-15 under tre tisdagar: den 27 juni, den 15 augusti och den 22 augusti.

Läs mer på håbo.se/framsteget

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-07-03

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster