Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Pedagogcentrum – för ännu bättre pedagogisk utveckling för barn och elever i Håbo

Här är fyra av Pedagogcentrums fem medarbetare.

Fyra av Pedagogcentrums fem medarbetare, från vänster Marie Löfstrand, Ingmari Alm, Anna-Lena Höglund och Mari Palm. Malin Hållinder saknas på bilden.

Idag öppnar Håbo kommuns nya Pedagogcentrum. Här ska kommunens pedagoger lättare kunna få fortbildning inom bland annat digitalisering och språkutveckling. Allt med fokus på att ge barn och elever de kunskaper som de behöver i vårt moderna samhälle. 

En trappa upp ovanför grundsärskolan på Gröna Dalen flyttar Pedagogcentrums fem medarbetare in idag den 14 augusti. Pedagogcentrum är ännu ett medvetet steg som Håbo kommun tar för att stärka kompetensen hos kommunens alla pedagoger när det gäller språkutveckling, IT och digitalisering.

För ökat lärande

Kommuner behöver idag arbeta på ett genomtänkt sätt för att följa regeringens nationella IT-strategi och uppnå de krav som läroplanerna ställer på den pedagogiska verksamheten. Det är till exempel att barn och elever ska ha tillgång till digitala verktyg.

- Det är väldigt viktigt att våra pedagoger lär sig mer om digitala verktyg och finslipar arbetsmetoder och arbetssätt där digitala verktyg kan vara en hävstång i barns och elevers lärande, säger Mari Palm, IKT-strateg och samordnare för Pedagogcentrum.

Ett första steg mot framtiden

På Pedagogcentrum samlar Håbo nu de resurser som finns på Språkoteket, Skoldatateket och i IKT-arbetet. IKT står för informations- och kommunikationsteknik, och IKT finns för barnen från förskolan ända upp till eleverna på Fridegård.

Personal inom förskola och skola i Håbo ska genom kurser och workshops på Pedagogcentrum kunna höja sin IT-kompetens. De kommer att kunna ta del av nyheter inom IT och språkutveckling och låna material att använda i den egna förskolan, elevgruppen, klassen eller skolan.

- Pedagogcentrum kommer dessutom att vara en sorts framtidsspanare inom IKT och pedagogik, för att Håbo alltid ska hålla sig långt framme, säger Mari Palm.

Här kan du läsa mer om Håbos arbete med pedagogisk utveckling och om Pedagogcentrum och de olika verksamheterna.

Även i fortsättningen hittar du enkelt till sidan genom kortadressen: håbo.se/pedagogcentrum

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-08-16

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster