Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

2015-12-17
Rubrik
Ingress
Läs mer här
phone
Information
0171-525 00
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Reseersättning hösten 2017

Viktiga förändringar när det gäller reseersättningen

Reglerna om reseersättning har ändrats inför hösten 2017.

Tidigare gjorde det så kallade Bålstatillägget att elever kunde resa med sitt SL-kort på UL:s bussar till och från Bålsta station. Det tillägget har tagits bort av SL och resor med UL-trafiken kräver UL-kort. Håbo kommun ger UL-kort tillsammans med SL-kortet för elever på skolor i Stockholms län om eleven har mer än sex kilometer mellan hemmet och Bålsta station eller av något annat skäl har en kostnad för den delen av resan.

Kommunen ger inte längre reseersättning till elever som inte har rätt till studiestöd. Detta berör bland annat asylsökande elever och elever som är födda senare på året, se ovanför om kraven för att få reseersättning.

Särskilt om reseersättning med SL-kort

Du som är antagen till din utbildning före den 1 september 2017 och senast då folkbokförts i Håbo kommun att kunna hämta ett SL-kort hos Kontaktcenter i kommunhuset i Håbo om du går på en gymnasieskola i Stockholms län.

Du som ska studera i Stockholms län kan hämta ditt SL-kort hos Kontaktcenter före skolstarten, under perioden 14–31 augusti. Du ska alltså inte hämta ut något kort på din skola. Du lämnar din kvittens av SL-kortet hos Kontaktcenter samtidigt som du hämtar kortet.

Du kan behöva ansöka om SL-kort själv om du nyligen har flyttat till Håbo och folkbokförts efter 1 september 2017, bytt skola eller bor växelvis hos olika vårdnadshavare.

Särskilt om reseersättning med UL-kort

Du som är antagen till din utbildning före den 1 juli 2017 och senast då folkbokförts i Håbo kommun kommer att få ett UL-kort hemskickat till dig innan skolan börjar i augusti om du går på:

  • Fridegårdsgymnasiet och har minst sex kilometer mellan din folkbokföringsadress och skolan.
  • En gymnasieskola i Enköping eller övriga delar av Uppsala län.
  • En gymnasieskola i Stockholms län och har minst sex kilometer till Bålsta station (du kommer då även att få ett SL-kort).

UL skickar då kortet till dig med posten senast den 15 augusti.

Du kan behöva ansöka om UL-kort själv om du har flyttat till Håbo och folkbokförts efter 1 juli 2017, blivit sent antagen till din utbildning, bytt skola eller bor växelvis hos olika vårdnadshavare.

Om du går på en gymnasieskola i Stockholms län och har mindre än sex kilometer till Bålsta station men på grund av funktionsnedsättning eller något annat skäl har en kostnad för den delen av resan behöver du ansöka om UL-kort själv.

SL-kort för undervisning på Fridegårdsgymnasiet

Alla elever som går på Fridegård kommer också under läsåret 2017/2018 att få ett SL-kort av skolan för att använda i undervisningen. Kortet är inte en form av reseersättning.

SL-kortet som du får för att använda i undervisningen gäller inte inom Håbo, utan bara för resor till och från resmål i Stockholms län. Du kan hämta ditt SL-kort hos Kontaktcenter i kommunhuset när skolan börjar i augusti.

 

Sidansvarig: Utbildning och barnomsorg

2017-08-18

Utbildning och barnomsorg

Klicka för support
Stäng supportfönster