Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Pil ner

Kontakta oss

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta oss

Kontaktuppgifter

Telefon:

0171-526 00

E-post:

biblioteket@habo.se

Box 94 Centrumgränd 5 746 22 Bålsta

maplink

Håbo kulturstipendium 2017 tilldelas Millis Sarri

Prisceremoni: Måndag 11 december 18.00

Håbo kulturstipendium delas ut årligen till en person inom Håbo kommun som stått för en stor kulturgärning. I år är det tecknaren Millis Sarri som får motta utmärkelsen.

Millis har illustrerat i hela sitt liv men det var först för fem år sedan hon kunde ta steget och arbeta med det på heltid. Hennes Illustrationer går att hitta på Håbo bibliotek där hon hart tagit fram bilder som visar var man kan hitta de olika böckerna. Det är fartfyllda illustrationer med många spännande detaljer på bilar, drakar, prinsessor och djur. Genom det får många barn och vuxna i Håbo ta del av hennes fantasifulla illustrationer.

Millis illustrationer går även att hitta i ett flertal populära barnböcker. Några av dem är böckerna om ”Knöl och Bök” av Tina Engström och böckerna om ”Super-Charlie” av Camilla Läckberg. Nylige kom den sjunde boken om Super-Charlie ut.

– Det som är så kul med Super-Charlie är att han är en så rolig och busig karaktär som många känner till och att jag får illustrera så fritt, säger Millis.

Millis har även gett ut egna böcker. I somras gav hon ut Pixi-boken ”Kakan”. Det är en finurligt skriven bok som riktar sig till barn mellan noll och tre år. Millis har skrivit manus till två böcker till och skrivandet är något hon skulle vilja ägna mer tid åt.

Stipendiet utdelas vid en öppen prisceremoni på Håbo bibliotek.

Datum: måndag den 11 december
Tid: kl. 18.00
Plats: Håbo bibliotek

Sidansvarig:

2017-11-30