Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

 Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Så tycker Håbo borna om avfallshanteringen i kommunen

86 procent i kommunen är nöjda med avfallshanteringen enligt den senaste enkätundersökningen. Tack för att du har deltagit i enkätundersökningen.

  

Diagram 1

Av enkätundersökningen framgår det att invånarna i Håbo är nöjda med avfallshanteringen i kommunen samt återvinningscentralen (ÅVC:n) i kommunen (se diagrammet nedan). Möjlighet att sortera många olika avfallstyper på ÅVCn ses som väldigt postivit av medborgarna, men en del upplever att det är trångt på ÅVCn, något som kommer att ses över i framtiden.

Diagram 2

Återvinningsstationer (ÅVS) upplevs som skräpiga och många anser att tömning av behållarna sker allt för sällan, men ändå är över 80 % ganska nöjda-mycket nöjda med tillgängligheten. Många upplever även att det är enkelt att lämna förpackningar och tidningar till återvinning (se diagrammet nedan).

Åtgärdsförslagen som kommit in till kommunen via enkäten förmedlas vidare till Förpacknings och Tidningsinsamling AB (FTI AB) som har ansvaret över återvinningsstationerna. Anmäl en skräpig station eller överfulla behållare direkt på FTI ABs hemsida. Klicka här för att komma till deras webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Diagram 3

Håbo borna har stort förtroendet för kommunens avfallshantering

Enligt enkäten är få villiga att ändra sitt levnadssätt för att minimera mängderna sopor (avfall). Få tar även hänsyn till miljön när de konsumerar.

Över 80 procent av Håbo borna är positivt inställda till att lämna in eller sälja begagnade föremål samt uppger att de sorterar förpackningar och tidningspapper (se diagrammen nedan).

Diagram  4
Diagram 5

Ett stort tack till er alla som svarat på enkäten, som kommer att utföras varje år. Tillsammans bidrar vi till en mer hållbar kommun.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster