Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Etablera ditt företag i Logistik Bålsta kvarter 2

Nu fnns det möjlighet att etablera sitt företag i Logistik Bålsta i vårt starkt växande Håbo kommun - nära vackra friluftsmiljöer och natur. Här finns det goda hållbara möjligheter till transporter och att ta sig till och från arbetet. Från och med den 25 april - 25 juni kan du lämna en intresseanmälan via vår e-tjänst och ange önskemål om storlek på yta inom etapp 2 som du kanske är intresserad av att köpa och etablera ditt företag på.

Så här ser området ut

De blåmarkerade rutorna är den mark som kommunen kommer att sälja. Den som skickar in önskemål kan ange storlek från 2 000 kvadratmeter. Karta att ladda ned

Intresseanmälan mark för ditt företag

Är du intresserad av att köpa mark av Håbo kommun för att etablera ditt företag i området Logistik Bålsta etapp 2 har du möjlighet att göra en intresseanmälan under perioden 25 april - 25 juni. Tomtytan är flexibel, och du kan ange ditt önskemål.

Infrastruktur och tillträde

Vägarna, belysning och VA kommer att vara utbyggt innan tillträde. En markanvisningsavgift och VA-anslutningsavgift kommer att tas ut samt ett påslag om 2% på markvärderingen vid försäljningstillfället som är en genomförandekostnad. Det bör dock poängteras att de förutsättningar som nu anges för anmälan kan komma att ändras i alla delar, så även i värdedelen.

Tillgången till marken kommer att ges efter att allmän platsmark är utbyggd och då de nya fastigheterna är bildade. Det är svårt att säga någon exakt tid då antagande av planen och lantmäteriförrättningen styr fortsatt arbete. Detaljplanen för Logistik Bålsta kvarter 2 planeras att gå upp till KF (kommunfullmäktige) för antagande under 2023.

Attraktiv miljö - natur, hållbart och friskvårdande

Logistik Bålsta etapp 2 ligger på attraktiv mark med bussförbindelse och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig hållbart från Bålsta station till Logistik Bålsta. Med omgivande naturmiljö finns det goda möjligheter att ha nära tillgång till friskvårdande och naturnära miljö med tillgång till grillplatser och vandring.

Läs mer

På sidan Detaljplan 442 kan du läsa mer om detaljplan och olika utredningar för kvarter 2 Logistik Bålsta.

Frukostmöte tisdag den 25 april i kommunhuset med näringslivsenheten tillsammans med plan och exploatering. Läs mer

Näringsliv och arbete

Upplev Håbo

Sidansvarig:

Klicka för support
Stäng supportfönster