Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Nya huvudvattenledningar

Liten vattendroppe i pöl

Foto: Mostphotos.com

Vi byter ut och stärker huvudvattenledningen som går från Bålsta vattenverk. Från maj 2022 inleder vi projektet med att anlägga nya vattenledningar för att säkra vattenleveransen till Bålsta tätort.

De nuvarande vattenledningarna har nötts med tiden och är därmed sköra. Vi byter därför ut huvudvattenledningen samtidigt som vi stärker upp med en till ledning. Med två nya ledningar till huvudvattennätet skapar vi stabil redundans i systemet och säkrar vattenleveransen för framtiden.

Projektet för nya huvudvattenledningar delas in i tre etapper, bland annat för att minska påverkan för dig som bor i närheten eller färdas på vägarna som ligger i anslutningen till anläggningsarbetet.

Projektet inleds med etapp 1 som startar under maj 2022. Den första sträckan där vi anlägger nya vattenledningar huvudledningsnätet går i östlig riktning från Bålsta vattenverk.

Ledningsarbete i den östliga riktningen löper delvis längs med Kalmarleden och över åkermark. För närmare beskrivning se kartbild Öppnas i nytt fönster..

Etapp 2 i projektet är en del av sträckan som går i västlig riktning. Arbetet för nya vattenledningar till huvudledningsnätet startar enligt planeringen i början av 2023 och beräknas pågå till vintern 2023.

Ledningsarbete i den västa riktningen löper över åkermark mot rondellen Viby Äng, delvis längs med Kalmarleden till Futurum. För närmare beskrivning se kartbild. Öppnas i nytt fönster.

Etapp 3 i projektet är en fortsättning av den västra sträckan som ansluter i Brobybackar. Arbetet startar enligt planeringen i början av 2023 och beräknas pågå till början av 2024.

Ledningsarbete i den västa riktningen löper mestadels över åkermark mot Balders hage. För närmare beskrivning se kartbild Öppnas i nytt fönster..

Kartbild som visar var ledningarna byts ut.

Kartbild som visar var ledningarna byts ut. Klicka på bilden för full storlek.

När vi anlägger nya ledningar för huvudvattenledningen kan det påverka omgivningen på olika sätt. Det här projektet beräknas ha liten påverkan på Trafik. Delar av sträckan för huvudledningsnätet anläggs i närheten av bostäder och vägar. Du hittar mer information under respektive etapp.

Sidansvarig:

Klicka för support
Stäng supportfönster