Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Arbeten längs Stockholmsvägen

Sträckan mellan Skeppsrondellen och Kalmarrodellen samt gång- och cykelvägen mellan OKQ8 och Kalmarrondellen öppnar vecka 28. Samtidigt planeras trafikreglering längs Stockholmsvägen för kommande arbeten med fjärrvärmeanslutning och nya vatten- och avloppsledningar.

Vecka 28 öppnar sträckan mellan Skeppsrondellen och Kalmarrodellen för biltrafik och gång- och cykeltrafikanter. Samtidigt öppnar också den tidigare avstängda gång- och cykelvägen mellan OKQ8 och Kalmarrondellen. Under sommaren fortsätter arbetet med städning och återställning.

Busshållplatserna Kalmar Livs öppnar i båda riktingar, för mer information besök UL.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Stockholmsvägen

Längs med vår genomfartsled, Stockholmsvägen, bygger vi ut infrastrukturen och anpassar den bland annat med nya vatten- och avloppsledningar. Arbetet med nya VA-ledningar är nödvändigt för att kunna försörja fler med vatten. Samtidigt bygger vi även för framtiden för att kunna fortsätta möta upp behoven efter utveckling.

Sommaren 2022- Resecentrum

Under sommaren 2022 börjar ett arbetete för anslutning av fjärrvärme till resecentrum. Det innebär att trafiken på Stockholmsvägen intill kommunhuset påverkas och grävarbetet sker på halva vägen åt gången. Passagen förbi byggarbetsplatsen blir enfilig för fordon och en del av arbetena utförs som nattarbete.

Du hittar mer information på sidan Resecentrum

Tidig höst- Bålsta C

Under augusti inleds projektstart av Bålsta C steg 1. Genom det projektet fortsätter vi att bygga ut infrastrukturen med nya vatten- och avloppsledningar. De nya VA-ledningarna kopplas till de nylagda ledningarna längs med Stockhomsvägen intill Kapellgatan, OKQ8. Anläggninsgarbetet för de nya VA-ledningar börjar på Stockholmsvägen intill Kapellgatan och avslutas intill Stationsrondellen vid Centrumleden. Arbetet genomförs succesivt med start augusti 2022 till hösten 2023.

Du hittar mer information på sidan Bålsta C

Nytt huvudledningsnät för vatten och avlopp

För att kunna försörja invånarna i Håbo med vatten och avlopp är det nödvändigt att vi förstärker och anlägger ett nytt huvudledningsnät. Det anläggningsarbetet är projekt BÅT som står för Bålsta tätort.

Du hittar mer information på sidan Projekt BÅT - Nya vatten- och avloppsledningar

Sidansvarig:

 

Klicka för support
Stäng supportfönster