Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Skeppsrondellen återställs

Från vecka 40 börjar cirkulationsplatsen, Skeppsrondellen återställas. Arbetet delas in i två steg, i första steget är cirkulationsplatsen öppen men med ett körfält som regleras med hjälp av trafikljus. I andra steget är vägen till och från Kalmarvägen tillfälligt avstängd.

Från vecka 40 börjar arbetet med att återställa och förnya Skeppsrondellen med bland annat belysning och övergångsställe. För att arbetet ska kunna utföras säkert och tidseffektivt delas det in i två steg med start i oktober och beräknas bli färdigt under november.

I steg 1 leds trafiken till ett körfält och regleras med trafikljus. Då är både Stockholmsvägen och Kalmarvägen öppen för trafik.

I steg 2 leds trafiken om till ett körfält och körfältet från Kalmarvägen blir tillfälligt avstängt, följ istället anvisad väg.

Nya kantstenar, refuger, belysning och övergångsställe ska anläggas, arbetet genomförs nära trafiken. Du som planerar att köra längs Stockholmsvägen genom Skeppsrondellen under pågående arbete, vänligen anpassa din hastighet för allas säkerhet.

Steg 2

Karta med markerade körfält

Nytt huvudledningsnät för vatten och avlopp

För att kunna försörja invånarna i Håbo med vatten och avlopp är det nödvändigt att vi förstärker och anlägger ett nytt huvudledningsnät. Det anläggningsarbetet är projekt BÅT som står för Bålsta tätort.

Du hittar mer information på sidan Projekt BÅT - Nya vatten- och avloppsledningar

Sidansvarig:

 

Klicka för support
Stäng supportfönster