Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@4ae73143
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Earth Hour

Earth Hour 2018

Varje år anordnar Världsnaturfonden (WWF) en manifestation som sträcker sig över hela världen för att uppmärksamma klimat- och miljöfrågor. Den kallas Earth Hour och går i huvudsak ut på att alla som vill ser till att släcka ner under en timme på kvällen. I samband med detta arrangeras en rad olika aktiviteter i Håbo för att på olika sätt uppmärksamma miljö- och klimatfrågor.

I år äger Earth hour rum den 24 mars. Mellan klockan 20.30 och 21.30 släcks delar av Bålsta och kommunhuset ner. Dessutom anordnas olika aktiviteter i Håbo inför Earth Hour för att fokusera på miljö - och klimatfrågor.

Klimatvågen i Bålsta centrum

Ta chansen att väga din klimatpåverkan. Fredagen den 23 mars klockan 11.00-17.00 finns klimatvågen på plats i Bålsta centrum. Klimatvågen är en interaktiv utställning där du väger de olika delarna av din konsumtion för att se hur stor din klimatpåverkan är. Det är lätt att räkna ut vad din konsumtion kostar i pengar - men vad kostar den egentligen för klimatet?

Träffa energi- och klimatrådgivare i centrum

Kom till Bålsta centrum och ställ dina frågor om energi, klimat och miljö till en energi- och klimatrådgivare klockan 11.00-17.00 fredag den 23 mars.

Korsordstävling

Lös Världsnaturfondens korsord så har du chans att vinna miljösmarta priser. Kommunen lottar tre vinnare för varje korsord.

Korsord för barnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Korsord för vuxnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Korsord finns även att hämta i kontaktcenter i kommunhuset.

Lämna in ditt bidrag till kontaktcenter senast 3 april.

Korsordet går att fylla i digitalt så sparar du ner det på datorn kan du även mejla in ditt svar till kontaktcenter@habo.se Obs! Om du klickar på sändknappen längst ner på korsordet behöver du ändra mejladressen till kontaktcenter@habo.se

Dela med dig i bilder

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Ta gärna en bild och dela med dig av på vilket sätt du deltar i Earth Hour. Dela på till exempel Instagram med hashtagen #klimatsmartaHåbo.

Klimatsmart mat

Här har WWF samlat kostråd, recept och massor med inspirationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Precis som WWF tror vi att förändringar går lättare om de känns lustfyllda.

Mer information om Earth hour

Earth Hour är ett event som enar människor världen över genom att man släcker ner under en timme. Bakom eventet står WWF (Världsnaturfonden). Syftet är att uppmärksamma klimatförändringen som sker och visa att man vill förändra.

Konceptet startade i Sydney 2007 och var menat att ena stadsborna att stå upp för klimataktion. På nio år har det vuxit och blivit världens största miljömanifestation, och engagerat miljoner att agera mot klimatförändring. Earth Hour har spridits till 178 länder och har bidragit till förändring som gör skillnad. Det har möjliggjort för var och en att vara med och skapa en bättre framtid för vår planet och kommande generationer.

Här hittar du mer information om Earth Hourlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du mer information om WWFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: kommun@habo.se

2018-03-15

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster