Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Earth Hour

Varje år anordnar Världsnaturfonden (WWF) en manifestation som sträcker sig över hela världen för att uppmärksamma klimat- och miljöfrågor. Den kallas Earth Hour och går i huvudsak ut på att alla som vill ser till att släcka ner under en timme på kvällen.

Earth Hour är världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Det främsta budskapet kopplat till Earth Hour är – Släck! Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden.

Earth Hour 2022

Världens största klimat- och miljömanifestation äger rum lördagen den 26 mars klockan 20.30-21.30.

Läs mer på Världsnaturfondens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det här gör Håbo kommun under Earth Hour 2022

  • Kommunen delar ut ljus som du kan hämta i kommunhuset och Håbo bibliotek.
  • Biblioteket informerar och inspirerar på temat.
  • Vi sprider bland annat budskapet via sociala medier, återvinningscentralen och Bålsta centrum.

Alternativa aktiviteter under Earth Hour

Bjud in till mörkermiddag!
Samla vänner eller familjen och bjud på en sen middag i mörkret. Smakar maten likadant när man inte ser den? Och går det ens att hitta maten på tallriken? Passa på att laga något extra klimatsmart.

Bjud på spännande blindtest!
Ställ fram skålar med olika innehåll. Se om gästerna kan gissa vad de smakar på när de inte ser! Redan första steget – att gissa genom att känna – kan vara väldigt roligt. Här sätter bara fantasin gränser.

Lek konstnärer i beckmörkret!
Dela ut papper, pennor och kritor – och turas om att välja motiv. Sätt igång! Skriv vad det är du har ritat på ditt papper (fortfarande i mörkret), eller låt de andra gissa sen när ni tänder lampan.

Mörkersminkning
Förbered med avsminkade ansikten och allt smink ni behöver. Sminka dig själv eller någon annan så bra du kan – helt i mörkret. Garanterat roligt när ni tänder lampan!

Mys med levande ljus
Frossa i mys genom att tända levande ljus. Vad man gör i skenet av de fladdrande lågorna bestämmer du själv, men att spela kort, spel eller bara umgås brukar vara populära alternativ. Kommunen delar ut stearinljus via biblioteket.

Passa på att titta på stjärnhimlen
Om det är klart väder är det perfekt att njuta av stjärnhimlen när samhället är mer nedsläckt än vanligt. Ta med ett sittunderlag, en filt och en termos. Kanske får du se ett stjärnfall?

För fler tips, inspiration och information se Så kan du delta i Earth Hour - Världsnaturfonden WWF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fakta Earth Hour

Earth Hour startades av WWF i Australien 2007 och har sedan dess vuxit lavinartat. Rekordmånga människor, företag och organisationer deltog i Earth Hour 2018. Så många som 188 länder och territorier anslöt sig.

WWF Living Planet Report 2018 visar att vi lever som om vi hade 1,7 planeter – och i Sverige som om vi hade fyra jordklot.

Earth Hour är ingen energisparkampanj - släckningen är en symbolhandling för att visa att man är engagerad och skicka en signal till våra beslutsfattare att agera för planeten.

Det här gör bland annat Håbo kommun för miljö och klimat

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster