Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Europeiska mobilitetsveckan - hållbara resor och transporter

Gul UL buss kör på gatan. Gula löv rutomkring.

Trafiken är en av våra största miljöutmaningar och bidrar bland annat till föroreningar, buller, trafikträngsel, ökad växthuseffekt och försurning. Vill du göra skillnad? Gå, cykla eller åk kollektivt! Mobilitetsveckan går ut på att främja hälsosamma och hållbara transportsätt.

Europeiska mobilitetsveckan (European mobility week)

Trafikantveckan bytte till 2021 års upplaga namn till Europeiska mobilitetsveckan. Mobilitet handlar om att kunna transportera sig själv och/eller gods på ett hållbart, säkert och effektivt sätt. Mobilitetsveckan är Europakommisionens främsta upplysningskampanj för hållbart resande och äger rum den 16-22 september varje år. Kampanjen går ut på att främja hållbara transportsätt som också är smarta och hälsosamma. Veckan är ett tillfälle för kommuner, föreningar, företag, m.fl. att prova och etablera sina innovativa lösningar och nya infrastruktur och samtidigt få inspiration från tusentals andra som deltar i kampanjen.

För år 2022 är temat "Bättre resande" och har sloganen Variera dina resor. Temat har sin grund i önskemålet att, efter ett par år med isolering, restriktioner och begränsningar, resa ut i världen och träffa sina vänner igen - att sammanföra människor. Bättre resande innebär bättre kontakt mellan platser och människor.

Under de här länkarna kan du läsa mer om vad som sker i Håbo, Sverige respektive Europa under Mobilitetsveckan:

Mobilitetsveckan i Håbo Öppnas i nytt fönster.

Mobilitetsveckan i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mobilitetsveckan i Europa Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster