Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Del av Stockholmsvägen öppnar – verksamheterna nås från båda hållen

Nu är vi i slutspurten med arbetet med nya vatten- och avloppsledningar längs Stockholmsvägen. Under nästa vecka (vecka 25) öppnar vi en enfilig väg, som regleras med trafikljus mellan Kapellgatan och Runbrovägen. Det innebär att det går att nå verksamheterna från två håll längs Stockholmsvägen.

Vi förstärker huvudledningsnätet för vatten och avlopp för en fortsatt utveckling av kommunen. Därför har Stockholmsvägen under en period varit avstängd mellan bensinmacken (Kapellgatan) och Runbrovägen. Projektet för nya vatten- och avloppsledningar längs Stockholmsvägen är i sin slutfas, därmed kan en enfilig sträcka som regleras av trafikljus öppnas under vecka 25. Med utökad arbetstid är målet att båda körfälten öppnar under vecka 28. Skeppsvägen öppnas också i samband med att Stockholmsvägen öppnar med två körfält.

Begränsad framkomlighet

Från och med vecka 25 öppnas en enfilig väg, som regleras med trafikljus längs sträckan Kapellgatan och Runbrovägen. Det är därmed begränsad framkomligheten och det kan uppstå köer. För minskad köbildning går det att använda alternativa vägar. Om du till exempel ska åka bil till Draget från centrum använd gärna den anvisade vägen Kraftleden. Detsamma gäller om du ska ta dig från Tvåhusområdet till Bålsta station med bil är den anvisade vägen Kraftleden.

Utökad arbetstid

I samband med att arbetstiden utökas till tidiga morgnar och sena kvällar under perioden vecka 25-28 kan det i perioder förekomma arbete från 06.30 på morgonen till klockan 22.00 kvällstid.

Busslinjetrafiken

Under perioden som Stockholmsvägen delvis varit avstängd har busslinjetrafiken och busshållsplatser anpassats med annan körsträcka och tillfälliga busshållplatser. I samband med att Stockholmsvägen öppnar för trafik återgår SL och kör längs Stockholmsvägen. UL fortsätter att köra omledningsvägen fram tills att Stockholmsvägen öppnar båda körfälten.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster