Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lokalvård

Lokalvårdens grunduppdrag är professionell daglig rengöring och periodisk rengöring/underhåll som storstäd, höghöjd och golvvård i de lokaler kommunen bedriver egen verksamhet. Tillsammans med hyresgästen tar vi ansvar för en ren och trivsam inomhusmiljö. Lokalvårdsavdelningen är organiserad i flera team där varje team ansvarar för ett antal objekt.

Lokalvårdsavdelningen utbildar all personal i rengöringsmetoder och maskinkörning. De flesta har också kunskap om underhåll av golv och några har dessutom utbildning i arbete från lift och ställning. För att effektivt och direkt förmedla kunskap till våra medarbetare har vi till största delen internutbildning. På det sättet behåller och stärker vi kunskapen inom avdelningen.

Att arbeta med så giftfria alternativ som möjligt är viktigt för oss. Sedan 2016 använder lokalvården en metod med partikelfritt vatten för att rengöra interiör. Metoden innebär att vi inte sprejar eller lämnar kvar rester av kemikalier. Innan metoden infördes gjordes en studie för att se hur metoden påverkar rengöringsgraden.PDF Vi ligger långt framme när det gäller ny teknik, nya metoder och miljöarbete och har en ständig omvärldsanalys för att uppmärksamma nyheter.

Moppar och dukar, som används för att rengöra, tvättas i enzymer för minsta möjliga miljöpåverkan. Vid maskinkörning använder vi enbart vatten i de fall som det är möjligt, i övriga fall använder vi ett miljöanpassat kem. All tvål vi fyller på med är parfymfri och vi använder i de flesta fall en extra mild skumtvål med miljömärkningen EU Ecolable.

Verksamheten har tre bilar och arbetar mot målet att vara fossilfri kommun. Därför leasade vi 2016 första el-bilen och under 2018 den andra el-bilen. I december 2019 byts den första bilen ut och det innebär att räckvidden för el-bilen kommer att förbättras.

Har du frågor?

Kontakta oss på lokalvarden@habo.se

Sidansvarig: Lokalvårdsavdelningen

2019-12-10

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster