Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lokalvård

Lokalvården rengör de lokaler där kommunen har egen verksamhet – förskolor, skolor inklusive sporthallar, äldreboenden, bibliotek och kontor. Tillsammans med verksamheten tar vi ansvar för en ren och trivsam inomhusmiljö.

Lokalvårdens rutiner med anledning av coronapandemin

Även under den rådande coronapandemin är vårt grunduppdrag professionell daglig rengöring. Vi har hög kompetens i rengöringsmetoder och hygienfrågor.

Skolor och förskolor

Lokalvården samarbetar med skolor och förskolor, för att minska risken för smittspridning av coronaviruset, genom att följa Folkhälsomyndighetens och Skolverkets råd. Här kan du läsa mer om förskolor och skolor.

Äldreboenden

Lokalvården samarbetar med Vård och omsorg för att säkerställa att vi är försiktiga med våra äldre. Vi följer vårdens anvisningar vad gäller metoder och riktlinjer. Här kan du läsa mer om Vård och omsorgs verksamheter.

Så här arbetar vi med lokalvård

Lokalvårdsavdelningen utbildar all personal i rengöringsmetoder och maskinkörning. De flesta har också kunskap om underhåll av golv och några har dessutom utbildning i arbete från lift och ställning. För att effektivt och direkt förmedla kunskap till våra medarbetare har vi till största delen internutbildning. På det sättet behåller och stärker vi kunskapen inom avdelningen.

Partikelfritt vatten

Att arbeta med så giftfria alternativ som möjligt är viktigt. Sedan 2016 använder lokalvården en metod med partikelfritt vatten för att rengöra interiör. Metoden innebär att vi inte sprejar kemikalier eller lämnar kvar rester av kemikalier. Innan metoden infördes gjordes en studie för att se hur metoden påverkar rengöringsgraden.PDF Vi ligger långt framme när det gäller ny teknik, nya metoder och miljöarbete och har en ständig omvärldsanalys för att uppmärksamma nyheter.

Tvättmedel, kem och tvål

Moppar och dukar, som används för att rengöra, tvättas i enzymer för minsta möjliga miljöpåverkan. Vid maskinkörning använder vi enbart vatten i de fall som det är möjligt, i övriga fall använder vi ett miljöanpassat kem. All tvål vi fyller på med är parfymfri och vi använder i de flesta fall en extra mild skumtvål med miljömärkningen EU Ecolable.

Fordon

Verksamheten har tre bilar och arbetar mot målet att vara fossilfri kommun. 2016 skaffades den första elbilen, 2018 utökades elbilsparken med ytterligare en bil. Under 2020 byttes den första bilen ut till en med längre räckvidd.

Har du frågor?

Kontakta oss på lokalvarden@habo.se

Sidansvarig: Lokalvårdsavdelningen

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster