Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Nu är det dags för årets skräpplockardagar

Bild Skräpplockardagarna. Håll Sverige rents kampanj. Stövlar i grönt gräs och datum 25-29 april.

Under perioden 25-29 april pågår årets Skräpplockardagar. Håbo kommun deltar varje år i Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning. Runt om i landet och i Håbo plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

I år har över 1300 deltagare från skolor, företag och föreningar i Håbo anmält att de kommer delta i aktiviteten. Utöver det kommer kommunen även genomföra riktade skräpplockningsinsatser längs med våra vägar. Var med du också och plocka skräp, som privatperson behöver du inte anmäla dig. Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, i parker, på idrottsplatser och/eller i skogspartier. Kom ihåg att skräpet ska källsorteras på någon av återvinningsstationerna i kommunen, eller i ditt fyrfackskärl om du bor i villa. Det går också bra att slänga skräp i någon av alla de papperskorgar som finns i Håbo kommun.

Skräpplockardagarna i Håbo kommun
Den nationella kampanjen Skräpplockardagarna på Stiftelsen Håll Sverige Rents sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Karta över papperskorgarna i Håbo kommun Pdf, 4.4 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster