Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Så klipper kommunen gräset i sommar

Under våren och sommaren pågår gräsklippningen på våra parkytor.

Gräsytor blir ängsytor för biologisk mångfald

Några gräsytor har tidigare ställts om till ängsytor för att främja den biologiska mångfalden i området. I år fortsätter vi med det. Vid Frösundavik strandängar, Graneberg, Centrumleden och Åkerbyvägen slår man och balar gräset, vid Ekilla slås endst gräset. Den tidigare ängsytan vid Baldersvägen har ändrats tillbaka till ursprunglig gräsyta som kommer att klippas.

Några förändringar

Under 2021 minskade av antalet klippningar från 12-14 gånger per år till tio gånger. Anledningen var att vi ska hålla oss inom den budget vi har fått. Antalet ytor som klipps minskar också. Även i år kommer vi att klippa kommunens gräsytor tio gånger och det betyder att gräset hinner växa lite mer mellan klippningarna, men vi planerar för att klippa under hela sommaren, även under sensommaren. Vi slår också gräs vid vägkanterna under sommaren och det påbörjades under vecka 24.

Färre klippningar bra för miljön

Det är samtidigt viktigt att komma ihåg att färre klippningar bidrar till mindre utsläpp vilket är bra för miljön. En gräsmatta med högre gräs är bättre på att suga upp vatten vid häftiga regn och bidrar mer till temperaturregleringen heta dagar jämfört med en kortklippt gräsmatta.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster