Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Odling och insekter i fokus för 4-åringar på biologiska mångfaldens dag

Insektshotell, frön som sås och sagoläsning

Idag på biologiska mångfaldens dag har det varit odlingsverkstad för 4-åringarna på Nybyggets förskola – med färg, borr, ord, bild och frön.

Barnen har tillsammans med kommunekologen Anett Wass och förskolepedagog Pia Johansson både sått ängsfröer och solrosor, byggt och målat insektshotell och lyssnat på en alldeles färsk barnbok Mormor slår ängarna av Anna Atterlöf.

Det surrade friskt av 4-åringarnas röster och engagemang under måndagsförmiddagen, när de med anledning av biologiska mångfaldens dag fick möjligheten att vid olika stationer fokusera på odling och insekter.

På ytterligare en station var det sagostund, och där satt Anna Atterlöf, tidigare planeringschef och miljöstrateg på Håbo kommun, men numera bland annat författare. Omgiven av intresserade barn läste hon ur sin alldeles nyutgivna bok Mormor slår ängarna, som handlar om att ta vara på våra odlingslandskap och på ett enkelt sätt lära sig hur hur man är varsam om att blommorna får fröa av sig innan vi klipper våra ängar.

Pia Johansson, visade också den insektsrestaurang som finns på förskolan, där inte bara insekterna, men också barnen kan ta för sig av ätbara växter, som trädgårdssyra och gräslök.

- Barnen äter dagarna i ända, säger Pia, och bjuder till ett smakprov.

Och strax dyker de upp en efter en och tar sig en munsbit av det gröna innan de går vidare i sin bygg-, målar- och odlingsgöromål.

Läs mer om biologiska mångfaldens dag.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster