Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Publiceringsdatum:

Mobilitetsveckan - en vecka att inspireras till hållbara transportsätt

Nu är det dags för den årligen återkommande mobilitetsveckan, som pågår 16-22 september. Många spännande saker händer under veckan för att inspirera till mer miljövänliga resor. Du kan till exempel delta i en fototävling eller vara med på en invigning.

Mobilitetsveckan är ett europeiskt initiativ för att underlätta, inspirera och uppmuntra till hållbara resor och transportsätt. Den genomförs varje år i september. I år är fokus Spara energi - variera dina resor. Passa på och låt dig inspireras av våra aktiviteter. Vill du göra skillnad? Gå, cykla eller åk kollektivt.

Det här gör vi under veckan:

  • Vi delar ut sadelskydd vid resecentrum, har aktiviteter på fritidsgårdar och informerar om föreläsningar på temat hållbarhet och mobilitet.
  • Tävla och vinn - Gissa dagens busshållplats - Känner du igen busshållplatsen som vi lägger ut på våra sociala medier? Håll koll på Instagram och Facebook och var med och vinn priser!
  • Fototävling - Tävlingen pågår 16–22 september. Deltagande sker genom att man mejlar in ett foto på sin ”hållbara resa” till kommunens mejl. Läs mer om fototävlingen!
  • Cykeldeal på Ica Maxi – Fikasugen? Ta cykeln till Ica Maxi och visa upp din cykelhjälm för att få ett sadelskydd och en schysst deal på fika.
  • Tisdag 19 september - Genom aktivt lärande får kommunens femteklassare lära sig om hållbar mobilitet. Utbildningen hålls tillsammans med polisen, UL, Energi- och Klimatrådgivarna samt Kulturakuten.
  • Torsdag 21 september - Invigning av gång- och cykelväg. Den nya gång- och cykelvägen mellan Skokloster slott invigs med bandklippning, tal från kommunstyrelsens ordförande och mingel med fika. Läs mer om invigningen Invigning av gång- och cykelväg i Skokloster - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.
  • En ny aktivitet ”Träff för motorburen ungdom” drar igång under hösten. Det är Ung Håbo tillsammans med Svenska kyrkan som arrangerar träffarna. Under mobilitetsveckan kommer aktiviteter kopplat till ämnet att genomföras på fritidsgårdarna. Bland annat quiz om epatraktorer, mopeder, moppebilar, och trafik.

Läs mer om mobilitetsveckan

Hållbara Håbo

Genom att utbilda, informera, tipsa och främja hållbara transportsätt arbetar vi för att uppfylla flera av de globala hållbarhetsmålen. Läs mer habo.se/hallbarahabo

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster