Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Cykelns dag 3 juni - var med och låt dig inspireras

Den 3 juni är det cykelns dag. FN har instiftat cykelns dag för att visa på nyttan för vår hälsa, för klimatet och ekonomin. Ta en cykeltur på cykelns dag på någon av våra fina cykelvägar i kommunen, följ vår cykelvägvisning, hitta nya fina utflyktsplatser, kanske upptäcker du att det ibland är enklare och snabbare att ta sig fram med cykel istället för bil.

I Håbo finns fina förutsättningar för att cykla på cykelvägar, i skog och tätort. Totalt finns det närmare 100 kilometer cykelväg, men också fina mountainbikespår bland annat i Vibyspåret. År 2022 utnämndes vi till bästa cykelfrämjarkommun bland småkommuner i Cykelfrämjandets kommunvelometer. En anledning till det är att vi satsat på ny infrastruktur, drift och underhåll samt i åtgärder på befintligt gång- och cykelvägnät. Har du inte hunnit pumpa din cykel ännu, kan du till exempel göra det vid cykelställen vid järnvägsstationen elller vid kommunhuset där det finns stationära cykelpumpar.

Cykelns dag

Svensk cykling är en paraplyorganisation med syftet att samla Sveriges samtliga cykelorganisationer under samma tak. Tillsammans med Cykelfrämjandet arrangerar de cykelns dag och samlar både evenemang och tips på hur du kan fira Cykelns dag den 3 juni, läs mer på www.cykelnsdag.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I Håbo skapar vi förutsättningar för att det ska vara lättare att gå och cykla bland annat med projektet Bättre buss i Bålsta – lätt att gå och cykla, som är ett samarbete med regionen där vi skapar bättre förutsättningar att åka med kollektivtrafiken och gör det lättare att ta sig med cykel eller till fots till busshållplatsen. Nytt busslinjenät i Bålsta tätort - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Resvana

Är du en av dem som bor i Bålsta och fått sms om tjänsten Resvana? Då kan du lära dig ännu mer om Bålstas utflyktsmål och infrastruktur och hur du reser hållbart! Läs mer på habo.se/resvana

Hållbara Håbo

Det globala målet nummer 3 handlar om god hälsa och välbefinnande. Genom att cykla sparar du pengar, är varsam om vår miljö och tar hand om hälsan och välbefinnandet.

Här kan du läsa mer om vårt arbete för att vara en bra cykelkommun, om projektet Bättre buss i Bålsta – lätt att gå och cykla, tips på var du kan cykla i Håbo och mycket mer: Gång- och cykelvägar - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster