Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ingen algblomning vid Ekilla badplats

Onsdagen den 3 juli inspekterade miljöavdelningen Ekillas och Kalmarsands badplatser. Vattenmätningarna visar att det inte längre är någon algblomning i vattnet vid Ekillabadet. Avrådan från bad tas därför bort för Ekilla badplats.

Miljöavdelningen fortsätter att övervaka vattenkvaliten under sommaren och kommer ut med ny information om läget förändras.

Vattenkvaliteten påverkas i takt med att vädret förändras. När du badar är det bra att vara observant på hur vattnet ser ut innan du hoppar i. Är vattnet väldigt grumligt och du inte ser dina fötter när du står med vatten upp till knäna, bör du undvika att bada även om det inte sitter några skyltar uppe som avråder från bad.

Bada vid algblomning?

De flesta algblomningarna är ofarliga, men det kan finnas risker. Var särskilt försiktig med att låta barn eller djur bada vid algblomning. Barn och djur är inte själva medvetna om faran. Mindre barn undersöker gärna sin omvärld med munnen och hundar som badat slickar gärna sin päls efter ett bad.

Undvik helt att bada i vatten med tydliga tecken på kraftig algblomning. Vattnet ser då ut som en soppa av bladgrönsaker. Människor som badat i giftiga algblomningar kan drabbas av bland annat hud- och ögonirritation, illamående, mag- och tarmproblem eller feberattacker. Om du får symptom eller på annat sätt känner dig dålig efter bad i vatten med mycket alger bör du kontakta läkare.

Här kan du läsa mer om vattenkvalitet vid badplatser Länk till annan webbplats.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster