Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@2aea27a
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Lägesrapport från Väppeby Äng

Flera byggprojekt pågår inom Väppeby Äng. Redan till hösten är de första bostäderna klara att flytta in i. Dessutom öppnar en ny gång- och cykelväg till sommaren, och lite senare blir förlängningen fram till Centrumleden färdig.

Karta över Väppeby Äng

Bostäder

Byggprojekten inom Väppeby Äng går framåt. De första bostäderna kommer att vara färdiga för inflyttning redan till hösten i BoKloks område. Där blir det sammanlagt 163 lägenheter i par- och radhus samt lägenheter i flerbostadshus. Den sista etappen beräknas bli färdig till sommaren 2019. Dessutom finns det planer på att en förskola ska kunna byggas i BoKloks område.

Mittemot BoKloks område bygger Håbohus nu 86 lägenheter och två gruppbostäder med elva lägenheter. De bostäderna står klara under 2019. Håbohus har även ett mindre projekt väster om Åbergs museum i anslutning till Kalmarvägen. Där blir det 29 lägenheter, inflyttningsklara 2018.

Norr om Åbergs Museum har Götenehus byggstartat sitt projekt som består av 30 par- och kedjehus. Husen byggs etappvis.

Götenehus har ytterligare ett område öster om Åbergs Museum där detaljplanen är klar, men byggstart ligger lite längre fram.

Gång- och cykelväg längs Lindegårdsvägen

Under vårvintern har en gång- och cykelväg börjat anläggas längs den befintliga Lindegårdsvägen. Det handlar om sträckan mellan Kalmarvägen och det inhägnade byggområdet norr om Åkervägen. Den kommer att stå klar lagom till sommaren.

Längs den nya delen av Lindegårdsvägen – från Åkervägen fram till Centrumleden – finns en separat gång- och cykelväg. Sträckan kan öppnas för trafik när de tunga transporterna i byggområdet har avtagit något i augusti/september.

Från i höst finns alltså en gång- och cykelväg (drygt 700 meter) som förbinder Kalmarvägen med Centrumleden längs Lindegårdsvägen.

Biltrafik

När den nya sträckningen av Lindegårdsvägen öppnar för biltrafik under hösten sätts skyltar upp som förbjuder genomfartstrafik.

Trafikering av buss

När Lindegårdsvägen har öppnats för biltrafik finns förutsättningar att UL kan trafikera sträckan med buss. Exakt när UL startar trafikeringen är inte klart.

Har du frågor?

Du är välkommen att kontakta Håbo kommuns kontaktcenter på telefonnummer 0171-525 00 eller via mejl till kontaktcenter@habo.se om du har frågor.

Sidansvarig: kommun@habo.se

2018-04-19

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster