Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@71e3a23c
org.mozilla.javascript.Undefined@71e3a23c
org.mozilla.javascript.Undefined@71e3a23c
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@71e3a23c
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Håbo kommun ny medlem i Gröna Städer

Ett hjärta fyllt av grönas symboler som har koppling till miljö- och hållbarhetsarbete

Håbo kommun har blivit medlem i Gröna Städer – en branschorganisation för aktörer som verkar för omställningen till ett hållbart samhälle.

– Det ska bli väldigt roligt att få möjligheten att jobba tillsammans med andra organisationer genom Gröna Städer. Ska vi röra oss mot ett hållbart samhälle krävs det samverkan och samarbete utifrån en helhetssyn, säger Anna Atterlöf, samhällsplanerare, Håbo kommun.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Gröna Städers medlemmar fortsätta arbetet för en hållbar omställning, säger Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande, Håbo kommun.

Håbo kommun arbetar aktivt med hållbarhets- och miljöfrågor för att möjliggöra en god miljö för alla som verkar i kommunen. Kommunens hållbarhetsarbete är långsiktigt, med fokus på att skapa en hållbar utveckling och därigenom möjliggöra för kommande generationer att fortsätta leva i en god miljö.

I februari 2015 antog kommunen en miljöstrategi med fokusområden och målsättningar för sitt hållbarhetsarbete inom alla kommunens verksamhetsområden och bolag. Strategin utgår från tre inriktningsområden; fossilbränslefri kommun, en giftfri och resurseffektiv kommun samt naturmiljöer och mångfald.

Här kan du läsa om Håbo kommuns miljöstrategi och handlingsplan

Om Gröna Städer

Gröna Städer är en tvärsektoriell branschorganisation som bildades i mars 2017 för alla aktörer såväl privata som offentliga, som verkar för omställningen till ett hållbart samhälle. Idag samlar organisationen cirka 50 medlemsorganisationer och har Bovieran, HH Ferries, Husqvarna, Kommunal, Mälarhamnar, Svenska Mässan och ÅF som partners.

Sidansvarig: kommun@habo.se

2018-06-13

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster