Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Köpeavtal för del av mark i Björnbro är påskrivet

Jan Persson, grundare och styrelseledamot Kilenkrysset. Liselotte Grahn Elg, kommuanalråd Håbo kommun. Jens Persson, vd Kilenkrysset. Tobias Arvidsson, kommundirektör Håbo kommun.

Torsdagen den 13 december skrev Kilenkrysset på avtalet om att köpa del av mark i Björnbro, Logistik Bålsta, som avser cirka 31 hektar mark. En lageranläggning förväntas byggas på platsen.

Planen är att bygga en lageranläggning för att kunna hantera gods via väg och järnväg. Vi kommer att påbörja arbetet omgående, det här är en satsning vi tror starkt på, säger Jens Persson, vd Kilenkrysset.

Köpeavtalet avser cirka 31 hektar markområde i Björnbro, som är en del av Logistik Bålsta. Marken har tidigare tillhört Håbo kommun och Håbo Marknads AB. För Tobias Arvidsson, kommundirektör i Håbo kommun, är försäljningen ett viktigt steg att ta för kommunens framtida utveckling.

Jag ser det här som ett steg framåt, det främjar det lokala näringslivet och innebär fler arbetsmöjligheter för kommunens invånare, säger Tobias Arvidsson.

Tack vare Bålstas strategiska läge är det många företag som vill etablera sig kommunen. Håbos läge är unikt, centralt beläget i Mälardalen. I dag pendlar nästan två tredjedelar av Håboborna till andra kommuner för att arbeta.

Vi ser möjligheter och stor potential i Logistik Bålsta, säger Jan Persson, grundare och styrelseledamot i Kilenkrysset.

På plats för att skriva på det slutgiltiga köpeavtalet var Kilenkryssets vd Jens Persson och företagets grundare Jan Persson, tillsammans med Håbos kommundirektör Tobias Arvidsson och kommunalråd Liselott Grahn Elg.

Jag är glad över att affären äntligen är färdig och handslaget taget, och önskar Kilenkrysset lycka till, säger Liselotte Grahn Elg.

Läs mer om Logistik Bålsta

Här kan du läsa detaljplaneprogrammet för området Björnbrolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-01-08

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster