Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Fortsatt arbete i Logistik Bålsta-området

Förberedelserna för infrastruktur i Logistik Bålsta fortsätter. Avverkning av skog pågår och bergsprängning startar i januari.

Avverkning

Avverkning av skog fortsätter inom Logistik Bålsta-området. Eftersom det ska sprängas i olika delar av området från januari och framåt skulle virket kunna bli förstört av sprängsten om avverkning inte genomfördes innan dess längs med huvudgatan.

Sprängning

Under 2019 förbereds Logistik Bålsta med grundläggande infrastruktur. En väg med belysning och trädplanteringar byggs och området förses med ledningar för vatten, avlopp, el och fiber.

Berg behöver sprängas bort för att ge plats för vägen. Sprängningsarbetet börjar i januari och planeras vara klart i slutet av juni 2019. Det är uppdelat i två perioder

  • Den första perioden startar i januari. Då utför entreprenören sprängningsarbeten för markledningar längs Kräggaledningen.
  • Den andra perioden påbörjas i mars. Då utförs bergsprängning för huvudgatan, som blir en förlängning av Björnängsvägen in i Logistik Bålsta-området.

Vid varje sprängtillfälle kommer en signal ljuda med flera korta signaler före sprängning och en lång signal efter sprängning.

Bullervall

Sedan en tid tillbaka byggs även en bullervall mellan anläggningen och Skörby. Vallen ska skärma av så att ljud och reflektioner från fordon inte stör boende i närheten när företag har flyttat in och startat sina verksamheter.

Till bullervallen används jordmassor från bland annat bygget av huvudvägen in i området. På så sätt kommer massorna till användning och behöver inte transporteras någon längre sträcka.

Här kan du läsa mer om Logistik Bålsta

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-02-19

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster