Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Tre spännande projekt får bygglov/marklov i sommar

Under sommaren beviljar bygg- och miljönämnden bygglov respektive marklov för tre spännande projekt i Bålsta. Projekten ger värdefulla tillskott av förskoleplatser, äldreboendeplatser och arbetstillfällen.

I Väppeby Äng, i korsningen Lindegårdsvägen och Gärdesvägen, lämnas bygglov för en ny förskola som kommer att ta emot cirka 120 barn. Det är en friförskola och tidplanen är att verksamheten kan öppna till höstterminen 2020. Det blir ett efterlängtat tillskott nu när bostadsproduktionen i området snart är färdigställd. MåBra förskolor kommer att driva verksamheten.

Centralt i Bålsta på Västerhagsvägen lämnas bygglov för ett äldreboende med 60 små ”lägenheter” (tidigare kallat äldreboendet vid Kyrkcentrum). Det blir sex avdelningar med tio lägenheter vardera. Håbohus AB bygger och förvaltar fastigheten långsiktigt. För att bo här krävs biståndsbedömt beslut från socialförvaltningen. Här kommer det också att bli lokaler för dagverksamhet, hjälpmedelsförråd, utrymmen för träning och rehabilitering med mera.

Inom Björnbroområdet eller Logistik Bålsta, i norra delen av Bålsta, har det nu beviljats markklov för att förbereda marken för kommande byggnation. Detta blir startskottet för utveckling av det nya verksamhetsområdet. Det är Axfood som ska etablera sig här med en produktionsenhet med ett stort lager av koncernens olika varor. Lagret blir högautomatiserat och utnyttjar modern teknik. Projektet skapar cirka 1 100 nya arbetstillfällen i Bålsta. Ansökan om bygglov för byggnationen kommer senare under sommaren.

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-06-14

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster