Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Skolklasser lär sig om sol- och förnybar energi i projektet Solelever

Tre lärare på kick-off i projektet Solelever

Den 15 augusti är det kick-off för projektet Solelever. Lärare från de deltagande kommunerna träffas i Naturskyddsföreningens lokaler i Stockholm och bjuds på en föreläsning om solenergi.

Solelever är ett projektsamarbete mellan Naturskyddsföreningen och Håbo, Sigtuna och Upplands-Bro kommuner. Tillsammans tar projektdeltagarna fram och testar ett koncept som skolor kan använda för att arbeta ämnesintegrerat och verklighetsnära med energi- och klimatfrågor.

I Håbo kommun deltar Gröna Dalen-skolan och Potentia-skolan i det inledande pilotprojektet. Under hösten kommer eleverna att få göra solcellslaborationer och studiebesök.

På bilden ser vi lärarna Marie Norelius från Potentia, och Martina Söderlund och Lena Charlie Pettersson från Gröna Dalen-skolan, på plats i Naturskyddsföreningens lokaler under kick-offen. 

- Våra båda nior är med i projektet, berättare Martina Söderlund, lärare på Gröna Dalen-skolan. Solelever passar perfekt in i undervisningen i nian då vi ofta väver ihop kunskaper och ämnen under tema hållbar utveckling. Det känns inspirerande och underlättande eftersom många genomtänkta, bra uppgifter redan finns färdiga att välja bland.

Andra skolor kan redan nu följa projektet och använda det material som finns på Naturskyddsföreningens webbplats. En projektrapport och ett färdigt projektupplägg kommer att erbjudas för skolorna att ta del av efter avslutat pilotprojekt.

Projektet Solelever knyter väl an till FN:s globala mål för hållbar utveckling, särskilt mål 4 (god utbildning för alla), mål 7 (hållbar energi för alla) och mål 13 (bekämpa klimatförändringarna).

Här kan du läsa mer om Solelever

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-08-15

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster