Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Energi- och klimatrådgivare på studiebesök om solceller

Den 18 september deltog Håbo kommuns miljöstrateg Anna Atterlöf i en nätverksträff med Energi- och klimatrådgivningen (ERK) i Stockholmsregionen. Vid träffen diskuterades gemensamma, framtida projekt och under eftermiddagen gjordes ett studiebesök hos en lokal solcellstillverkare i Järfälla.

Företaget Midsummer i Järfälla är unika genom att göra lätta och flexibla solcellsmoduler som kan läggas samtidigt som taket. Deras tunnfilmssolceller blir nästan osynliga på plåttak eller takpannor. Företaget arbetar även på att ta fram röda solceller som passar för rött taktegel. Du som företagare, bostadsrättsförening eller privatperson kan köpa denna produkt.

Att ta tillvara på energin från solinstrålningen intresserar allt fler, säger Anna Atterlöf. Håbo kommun har som mål att bli fossilbränslefri kommun år 2050 och därför är solenergi intressant för kommunen. Inget bränsle behövs och inga utsläpp genereras. Det var intressant att se hur tidigare produktionsmaskiner för att tillverka CD-skivor idag används för att tillverka solceller. Det var glädjande att se utvecklingen av solceller och integrerade solcellstakslösningar.

Här kan du läsa mer om solenergi

Solkarta för Håbo kommun

Funderar du över hur mycket solenergi ditt tak kan ge? Håbo kommun har tagit fram en solkarta till dig som är privatperson, förening eller företagare i kommunen. Med hjälp av solkartan kan du ta reda på hur mycket solen strålar på ditt tak, vilka delar av taket som är bäst att använda för solenergi och hur mycket en solenergianläggning skulle kunna producera under ett år.

Här kan du läsa mer och hitta en länk till Solkartan

Kommunens energi- och klimatrådgivning svarar på dina frågor

Kommunens miljöstrateg är ansvarig för kommunens energi- och klimatrådgivning. Håbo kommun ingår i ett samarbete med 26 kommuner i Stockholmsregionen för att effektivisera rådgivningen.

Energi- och klimatrådgivningen bedriver informations- och utbildningsverksamhet om bland annat hållbara energilösningar och hållbara transporter.

Kontakta gärna våra energi- och klimatrådgivare med dina frågor!

En solcell

Sidansvarig: Åsa Söder

2019-09-20

Bygga, bo och miljö

Klicka för support
Stäng supportfönster