Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Ny plan för marken kring Dalängen i Bålsta

Håbo kommun arbetar om förslaget för byggnation i området kring Dalängen i Bålsta. Anledningen är att det har kommit fram nya synpunkter samt att marken inte lämpade sig för Bovieran att bygga på.

Det fanns en detaljplan som var utställd för granskning under december 2020-januari 2021. Under granskningen kom det fram synpunkter som innebär att man behöver arbeta ytterligare med planen. Dessutom visade det sig att Bovieran inte kunde bygga på marken, som det var tänkt, då den inte är lämplig för den typen av hus. Bovieran och kommunen utreder ny plats för husbygge - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats. Det innebär att kommunen nu vill arbeta om förslaget för den mark som var tänkt för Bovieran och det sker genom en politisk beredningsprocess. Nästa steg i planprocessen blir sedan att ställa ut ett nytt förslag för granskning. Därefter kommer kommunen att teckna nya avtal innan detaljplanen slutligen kan beslutas. Detaljplan 443 för del av Väppeby 7:218 - Håbo (habo.se) Länk till annan webbplats.

Det är plan- och bygglagen som styr hur processen ska gå till. Det är exempelvis den som ställer krav på en ny granskning vid ändringar så att sakägare, myndigheter och allmänhet kan tycka till om förslaget innan det antas.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster