Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Så jobbar kommunen med gräsklippning i sommar

Under våren och sommaren pågår gräsklippningen på våra parkytor. Här hittar du mer information om vilka områden som klipps med mera.

Gräsytor blir ängsytor för biologisk mångfald

Förra säsongen ställdes några gräsytor om till ängsytor för att främja den biologiska mångfalden i området. I år fortsätter vi med det, men har ändrat plats på en av ytorna.

Den tidigare ängsytan vid Baldersvägen har ändrats tillbaka till ursprunglig gräsyta som kommer att klippas. Gräsytan vid Granebergsvägen kommer att ställas om till ängsyta.

Några förändringar

Tidigare år har en del ytor slagits med slaghack där det slagna gräset fått legat kvar. Denna åtgärd är för tillfället helt borttagen för att hålla oss inom tilldelad budgetram.

En annan förändring är minskning av antalet klippningar för att hålla ner driftbudget. Normalt antal klippningar av parkytor är mellan 12-14 gånger per år. I år klipps gräset tio (10) gånger per år.

Några ytor har tagits bort från den ordinarie parkklippningen. Ytorna som berörs är området bakom Västerängen 2 mot skogen samt kullarna mellan Kalmarleden och Fånäs.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster