Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Arbetet med LONA-projekt skapar åtgärder inom naturvård och friluftsliv

Sista helgen i augusti firas ”Lokala naturvårdens dag” i hela Sverige. Genom den lokala naturvårdssatsningen (LONA) arbetar Håbo kommun med flera olika projekt och åtgärder inom naturvård och friluftsliv.

LONA är ett statligt bidrag som kommuner kan söka, själva eller i samverkan med föreningar, för att genomföra projekt med åtgärder inom naturvård eller friluftsliv.

LONA-projekten ger ett positivt mervärde när det gäller samverkan, både inom kommunen och med externa aktörer. Projekten ger ofta också ett direkt mervärde för våra invånare eftersom de ofta omfattar faktiska åtgärder. LONA-bidraget har funnits i många år och har varit ett värdefullt stöd för kunna genomföra flertalet åtgärder. Några exempel är Torresta naturstig, fårhagarna på Broby backar och Klosterbacken samt Balders hage, berättar Anett Wass, kommunekolog.

Guidad vandring 29 augusti från Vibyspåret till Balders hage

Den lokala naturvårdens dag infaller alltid under sista helgen i augusti. Dagarna syftar till att belysa värdet av lokal och tätortsnära naturvård, både för den enskilda invånaren och för samhället i stort.

Under LONA-dagarna kan kommuner, föreningar och lokala aktörer i hela landet visa upp det arbete som genomförs med stöd av LONA-bidraget. Håbo kommun arrangerar en guidad vandring tillsammans med kommunekolog Anett Wass.

För att uppmärksamma LONA-dagarna i år kommer Håbo kommun genomföra en guidad vandring den 29 augusti. Vandringen startar vid Vibyspåret fram till Balders hage, en sträcka som berör fem olika LONA-projekt. På vandringen kommer jag berätta och visa en del av vårt arbete med naturvård och friluftsliv samt lyfta några av alla de lokala naturvårdsprojekt som kommunen har varit med och genomfört, säger Anett Wass.

Läs mer om den guidade vandringen

Läs mer om våra naturvårdsprojekt

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster