Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Var med när hela Sverige plockar skräp!

Var med du också när människor över hela världen går ut och plockar skräp den 18 september. Du kan göra en viktig insats i ditt närområde och plocka det skräp du ser.

Du kan göra en viktig insats i ditt närområde och plocka det skräp du ser. Sortera gärna det insamlade skräpet i ditt fyrfackskärl om du bor i villa eller på någon av återvinningsstationerna.

Släng skräpet i papperkorgen - Karta över papperskorgar i Bålsta och Skokloster

Den 18 september är det World Cleanup Day och Håll Sverige Rent-dagen då vi alla kan göra en insats för renare natur- och grönområden. Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land kan tillslut hamna i Mälaren och skräp på gator och parkeringsplatser blåser lätt ut i närmaste grönområde. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats. Så, finns det ingen papperskorg eller att den är full – ta med skräpet hem!

Varje vecka plockar vi skräp och tömmer papperskorgar på allmänna platser för att våra närområden ska vara rena. Vi är varje år även med i Håll Sverige Rents skräpplockarkampanjer för att informera om skräpets påverkan på våra närmiljöer och hur vi alla kan bidra till att minska nedskräpningen.

Mer information

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster