Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Vattenkiosk

Vattenkiosk

För att kunna erbjuda vatten till kunder har VA-avdelningen installerat vattenkiosker där du som kund har möjlighet att fylla din tankbil eller liknande. För att få åtkomst till kiosken måste man registrera sitt företag och kvittera ut en nyckel.

Som företag kan du ha flera registrerade nycklar och ansökan om registrering ska ske minst tre veckor innan ditt företag behöver vattnet.

2023-09-06 - Observera!

I våra vattenkiosker i Dragrännan och Skokloster går det fortfarande bara att hämta så kallat tekniskt vatten. Dricksvattentappstället är tyvärr fortfarande ur funktion.

Så här går det till:

Fyll i e-tjänsten som du hittar på den här sidan under Relaterade e-tjänster.

När företaget är registrerat som kund, så skapas nyckeln till vattenkiosken och du som kund får ett mail med eget inlogg till www.vattenkiosk.se Länk till annan webbplats. och information om var du kan kvittera ut din nyckel/nycklar.

På www.vattenkiosk.se kan man enkelt se hur mycket vatten man har tankat, vid vilka tillfällen och var tankstationerna finns. Det finns även en app som man kan ladda ner till sin telefon/surfplatta.

1 kubik vatten kostar 40,00 kronor enligt gällande VA-taxa Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster. (from 2023-04-01) och fakturering sker till registrerad faktureringsadress.

Varför har man installerat vattenkiosker?

Syftet med installationen av vattenkioskerna är att säkerställa kvalitén och säkerheten för vattnet till våra abonnenter. Vattenkiosken har en backventil installerad så att ingen förorening eller smitta kan komma in i ledningsnätet.

Observera att vattnet är ett så kallat tekniskt vatten och inte dricksvatten.

Samtliga brand- och spoluttag på det allmänna ledningsnätet kommer framöver att vara låsta. Tankstationsnyckeln är personlig och debiteras när du erhåller din nyckel (500 kr).

Felmeddelande?

Om man får felmeddelande vid vattentankningen eller om det inte kommer något vatten, vänligen kontakta Kontaktcenter 0171-525 00 (dagtid) och 018-14 21 14 (kvällar och helger).

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster