Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Veckans vattenförbrukning

För att alla som bor inom Håbo kommuns verksamhetsområde för vatten ska förstå vattnets verkliga värde har vi tagit fram denna sida för aktuell vattenförbrukning. Siffrorna som redovisas är den mängd vatten som producerats på vattenverken. Det är ett sätt att skapa förståelse för hur vi tillsammans kan påverka hur mycket som vatten förbrukas. Vatten är världens viktigaste råvara, och vi har gemensamt ansvar för att den ska räcka till alla.

En hand häller upp vatten i ett glas

För en hållbar vattenanvändning

I Sverige är vi bortskämda med rent, friskt vatten, och har hittills haft vatten så det räcker. För att det ska fortsätta räcka åt alla kan vi hjälpas åt att använda vattnet klokt, och inte låta kranen rinna i onödan!

Vi kan förstås se och följa upp hur mycket vatten som går in och ut ur våra system, hur mycket som renas och hur mycket som används. I tabellen kan du följa hur mycket vatten som produceras i våra vattenverk. Informationen lägger vi upp här för att skapa förståelse hos Håbos innvånare för hur mycket vatten som används och hur vi alla kan använda vatten på ett smartare sätt, utan att för den skull göra livet krångligare. Läs gärna mer om hur du kan spara vatten här.

Om vi ser att förbrukningen blir så pass hög att vattenverkens kapacitet påverkas kommer särskild information om vad som gäller då att gå ut.

Allt eftersom data samlas in kan vi ta fram jämförelsepunkter så att vi kan jämföra och presentera vattenåtgången över tid. Så småningom kommer vi också kunna mäta på mindre områden.


Tabell: Vattenförbrukning i Håbo kommuns vattenverk 2023 med förändring mot föregående vecka.

Vecka

Bålsta


Skokloster


3

27 625 kbm

+ 1,3 %

2 046 kbm

+ 1,54

2

27 270 kbm

- 1,42 %

2 015 kbm

- 1,76 %

1

26 887 kbm

-0,01 %

2 051 kbm

- 3,6 %


Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster