Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Sms-tjänst ger snabb information om störningar i vattenleveransen

Sedan ett halvår tillbaka informerar VA-avdelningen om driftstörningar och viktig information via sms eller talmeddelande. Fördelen med sms-tjänsten är att vi når ut med information väldigt snabbt.

Sedan lanseringen av sms-tjänsten har vi skickat ut ca 20 000 sms eller talmeddelanden till de som är registrerade på tjänsten.

Hur fungerar tjänsten?

När vi på VA-avdelningen upptäcker en driftstörning har vi ett system där vi kan söka fram vilka adresser som omfattas av störningen.

Sms-tjänsten hämtar telefonnummer kopplade till just de adresserna och vi kan skicka information till de som blir berörda.

När skickar VA-avdelningen sms?

Vi skickar sms vid alla fall av störningar eller viktig information som påverkar våra abonnenter. Det handlar framförallt om vattenläckor, avstängningar eller ledningsarbeten.

Kommunen kan även skicka sms vid extraordinära händelser

Sms-tjänsten kommer också att användas som ett komplement till kommunens andra kommunikationskanaler vid en eventuell extraordinär händelse där vi snabbt behöver nå ut med information. Då kan det handla om händelser som inte har med vattenförsörjningen att göra.

Om du har ett skyddat nummer, ett oregistrerat kontantkort eller ett fritidshus kan du själv välja att få sms-meddelandena. Fyll i formuläret här på Håbo.se. Där kan du också anmäla om du inte vill att vi skickar sms:en till ett visst mobilnummer. Här kan du läsa mer om VA-information via sms.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster