Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Publiceringsdatum:

Hög vattenförbrukning påverkar vattenverket i Skokloster *uppdaterad*

Nu är det många som använder mycket vatten samtidigt och vattenverket i Skokloster börjar närma sig gränsen för dess kapacitet. Detta har gjort att under helgen har kommunen fått vidta åtgärder genom att sänka trycket från vattenverket. Nu behöver vi alla hjälpas åt att spara på vattnet. Detta för att undvika kommande restriktioner.

Åtgärderna på vattenverket i Skokloster medför att boende som är anslutna till det kommunala vattenledningsnätet i Skokloster kan uppleva minskat tryck i kranarna. Detta har vi gjort för att vi ska kunna säkerställa en god vattenkvalitet och ha tillräckliga marginaler för en oförutsedd händelse.

Om förbrukningen inte går ner finns risk att Håbo kommun tvingas införa restriktioner i form av datumbevattning eller bevattningsförbud. Vid bevattningsförbud får dricksvattnet endast användas till personlig hygien, mat och dryck. Detta scenario kan vi undvika om alla hjälps åt att spara på vattnet!

Uppdatering

Vattenförbrukningen har nu börjat gå ner i Skokloster vilket gör att vi 2022-07-01 kunnat öka trycket ut från vattenverket lite mer. Det är dock fortfarande inte återställt till normalt värde utan visst tryckfall kan fortfarande upplevas.

Spara vatten

Att spara på vatten innebär inte att någon behöver avstå från ett normalt användande. Men vi kan spara många liter vatten bara genom att göra smarta val. Eftersom vatten är en gemensam resurs behöver vi alla också hjälpas åt att hushålla med vattnet.

Här kan du läsa flera tips på hur du kan spara vatten.

Frågor?

Kontakta kontaktcenter på kommun@habo.se eller 0171-525 00.

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

 

Klicka för support
Stäng supportfönster