Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Lyssna på sidan Lyssna

Skräpplockardagarna i Håbo 22-26 april 2024 - var med!

Varje vår deltar Håbo kommun i Håll Sverige Rents kampanj Skräpplockardagarna för att motverka nedskräpning. I år är det 22-26 april. Runt om i landet plockar förskolor, skolor och föreningar skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Var med du också!

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där Sveriges alla förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar erbjuds att plocka skräp och samtidigt lära sig mer om hur nedskräpningen påverkar djuren, naturen och samhället. Skräpplockning är en pedagogisk aktivitet men också en chans för den som är liten att vara med och göra stort.

Håbo kommun deltar årligen i kampanjen och delar information och nyheter om skräpplockning, där bland annat vägstädning genomförs längs de större lederna i kommunen. Här kan du läsa mer om Håbo kommuns medverkan: www.habo.se/skrapplockardagarna

1 mars öppnar anmälan för förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar. Här kan du göra din anmälan: Skräpplockardagarna | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats.. Tillsammans hjälps vi åt minska nedskräpningen i Håbo kommun!

Datum: 22-26 april 2024
Plats: Håbo kommun. Städningen sker på allmän mark, till exempel i ditt bostadsområde, längs med gång- och cykelvägar, i parker, på idrottsplatser och/eller i skogspartier.

Kostnad: Ingen kostnad

Anmälan

Den 1 mars öppnar Håll Sverige Rent anmälan för skolor och föreningar. Här kan du anmäla om du/ni vill vara med:Skräpplockardagarna | Håll Sverige Rent (hsr.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arrangör

Håbo kommun och Håll Sverige rent

Kontaktinformation

Clara Rosander, hållbarhetsstrateg Håbo kommun
E-post: clara.rosander-sjoberg@habo.se

Sidansvarig: Håbo kommun

Klicka för support
Stäng supportfönster