Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Det är kul att upptäcka en ny ort - en växande pärla

Fastän jag bor mindre än en kvart bort med tågé har mina ärenden till Bålsta i 20 års tid varit få, men så en dag väcktes intresset att söka jobb här. Kanske var det nya resecentrums form på taket, som gav mig skjuts i tanken mot kommunhuset, när jag en dag passerade med tåget. Ett litet frö slog rot - jag ville jobba för något gott och tillsammans med fler i samma yrkesroll. Nu har det gått ett år - jag har hängt med på en våg och upptäckt en pärla, så väldigt nära.

Det har gått undan och ibland varit svårt att hänga med, ny kunskap och mängder av intryck har sköljt över mig. Ibland har det känts som hela huvudet varit fyllt av vatten - tagit en och annan kallsup, men sen fått luft och överblick och fått möjlighet att i ord och bild fånga ögonblick, som till sist bildat en helhet. Med hjälp av kunniga kollegor och medarbetare på alla olika förvaltningar har jag fått upp ögonen för en pärla i Mälardalen, och allt det arbete som görs för att människor ska kunna ha ett gott liv här.

Som kommunikatör behöver man våga hänga kvar och följa med den där vågen, få överblick och koll på allt som händer. Vågen hör ihop med Håbo kommuns grafiska profil. Det kan man se här i botten av texten. Vågen är en bra symbol för en kommun som omsluts av vatten och oerhört vacker mälarnära natur och som sakta men säkert växer sig stark tillsammans med en växande befolkning.

Det är vackert hur man kan komma att känna stolthet över en ort och en kommun ju mer man lär sig om den och inte minst dess anställda, som liksom kuggar får hjulen att snurra. Det är kul att få vara del av en för mig ny ort, en levande pärla, och se den växa sig stark mitt framför näsan.

Ida Bjurström
kommunikatör i Håbo kommun

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster