Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

En 40-årig resa i musiken och kulturens tecken

Kulturskolans rektor berättar om sin resa till Bålsta, som blev en fantastisk, lång och utvecklande resa tillsammans med elever som han sett växa i denna frivilliga skolform, och där många hittat sin vuxna yrkeskarriär.

Jo, det var ju ett tag sen. Resan till Bålsta i augusti 1982. En första anställning i Håbo kommun. En liten musikskola med ambitionen att växa och utvecklas. Vad jag då inte visste var att jag efter dryga 40 år fortfarande jobbar kvar.

Under åren som gått har det känts som att det alltid har varit något nytt på gång. Nya projekt och samarbeten har hela tiden gett ny energi. Många av de elever som tidigare gått i musikskolan arbetar idag med musiken som profession i olika former. Det är också glädjande att möta gamla elever som valde helt andra yrkeskarriärer men som fortfarande är aktiva i olika musikaliska sammanhang.

Jag tror att satsningen på den utåtriktade verksamheten i form av konserter och föreställningar varit en framgångsfaktor. Där har eleverna tillsammans fått möjlighet att utvecklas i olika sammanhang vilket varit nyckeln till att man fortsatt musicera vidare.

Idag har musikskolan blivit kulturskola och erbjuder förutom musik även dans, drama och nycirkus. Att gå i kulturskolan ska vara kul och inspirerande men de positiva effekterna som man får när det gäller motorisk träning, emotionell utveckling och träning av sin kognitiva förmåga är helt fantastisk. Länge leve denna frivilliga skolform som alla barn och unga borde få tillgång till.

Om jag ångrat resan till Bålsta 1982? Inte en sekund!

Lars Bäcklund
Rektor
Kulturskolan Håbo

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster