Publiceringsdatum:

Räddningstjänsten avråder från att elda

Det blir stigande temperaturer från i dag torsdag och resten av midsommarhelgen. Därför avråder Räddningsregion Östra Svealand från att elda från och med idag torsdag 23 juni klockan 12:00 och tills vidare.

Det soliga, varma och torra vädret medför en ökad brandrisk i skog och mark. En eld som sprider gnistor kan snabbt övergå till en okontrollerad brand.

På grund av den stora risken för skogs- och markbränder uppmanar räddningstjänsten att du:

Du ansvarar för säkerheten

Om du bedömer att eldning kan genomföras på ett säkert sätt ska du se till att släckutrustning, till exempel vattenslang, hink, strilkanna och lövräfsa, finns i närheten. Håll koll på elden hela tiden om du eldar. Det är alltid du som ansvarar för säkerheten.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen