Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Medborgarlöfte kommun och Polis 2018

Håbo kommun och Polisen har förnyat medborgarlöftet inför 2018. Genom olika aktiviteter under året ska Polisen och kommunen tillsammans arbeta för att öka medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum. En av aktiviteterna är ökad polisiär närvaro och synlighet av uniformerad och civil polis.

Kommunen och Polisen ska tillsammans arbeta för att höja medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum. Nu förnyas medborgarlöftet där arbetet fortsätter för ett tryggare Håbo kommun. Kommunen och Polisen fortsätter också att tillsammans arbeta mot alkohol och narkotika. Dessutom ska Polisen bli mer synlig med fokus på områden som köpcentrum, Fridegårdshuset och stationsområdet.

- Att få avsluta 2017 med att förnya medborgalöftet mellan kommunen och Polisen känns både viktigt och rätt prioriterat. Att vi gemensamt har en vilja att öka tryggheten är riktigt bra. Att vi följer upp arbetet och tillsammans tar krafttag för att nå våra mål bådar gott för 2018, säger Liselott Grahn-Elg, kommunstyrelsens ordförande.

Bakgrund

Polisen och Håbo kommun har i överenskommelsen om samverkan, bedömt att arbete med trygghet i Bålsta centrum är ett prioriterat område. Under 2015 genomfördes medborgardialoger, ungdomsdemokratidagar och hearing med kommunpolitiker/polis. Dessa har ytterligare stärkt uppfattningen att medborgarna upplever otrygghet när det gäller miljön i Bålsta centrum.

Aktiviteter

Genom ett antal aktiviteter under 2018 ska kommunen och Polisen tillsammans arbeta aktivt för att öka medborgarnas upplevda trygghet i Bålsta centrum.

Här kan du läsa mer om medborgarlöftet och dess aktiviteter.PDF

Sidansvarig: Sara Widströmer

2018-01-11

Klicka för support
Stäng supportfönster