Håbo kommun logo
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommun logo

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@2b6585b7
org.mozilla.javascript.Undefined@2b6585b7
org.mozilla.javascript.Undefined@2b6585b7
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@2b6585b7
Pil ner

Kontakta Håbo

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Planerare från Kenya på besök i Håbo

Idag är planerare från Nairobi i Kenya på besök i Håbo. De är deltagare i ett tvåårigt hållbar stad-projekt tillsammans med facilitatorer (tre svenska och en brittisk) som ska underlätta denna process. En av dessa är Klas Klasson som i vanliga fall arbetar som kommunarkitekt på Håbo kommun.

- Projektet är intressant och lite annorlunda eftersom det är behovsstyrt med ett starkt medborgarperspektiv. Effekterna av denna typ av projekt med lokalt deltagande är en stärkt lokal demokrati, berättar Klas Klasson.

Efter en hållbarhetsanalys ska varje stad planera och genomföra ett projekt med hållbar stads-inriktning. Exempel på detta är sopsorterings- och recyclingsprojekt, vattenprojekt samt projekt för en park med lek-, sport- och kvinnoaktiviteter.

Modellen är utvecklad i Sverige men finns nu prövad och anpassad till olika länders specifika förutsättningar. Syftet med projektet i Kenya är att stärka den regionala planeringsfunktionen på deras Länsnivå.

Svenskt fika inledde besöket

SKL:s Symbio City kontor i Nairobi bjöds på svenskt fika under sitt studiebesök på Håbo kommun. Från vänster: Jerry Muma, David Kisabuli, Nicodemus Mbwika, Rawinji Robert, Klas Klasson (Håbo), Maureen Njoga, Everlyne Otiend, Mariam Ndaru och Shantana Shahid (SKL Sverige).

Om SKLs projekt

Sida och SKL Internationals Symbio City kansli i Stockholm har tillsammans med den nya Länsstyrelseorganisationen i Kenya valt ut 7 pilotstäder att applicera den så kallade Symbio City modellen på under åren 2017 – 2019.

Sju pilotlän från Kenya leder lokala arbetsgrupper för en tvåårig Symbio city process, tillsammans med tre svenska och en brittisk facilitator.

Det centrala projektteamet från Nairobi är nu i Sverige för att diskutera kritiska delar i projektet tillsammans med facilitatorer och ledningen på SKL i Stockholm. Samtidigt passar de på att besöka Håbo för att se hur en vanlig svensk kommun fungerar.

Läs mer om projektet på www.symbiocity.orglänk till annan webbplats

Sidansvarig: Kommunstyrelsen

2018-01-12

Klicka för support
Stäng supportfönster