Användning av Håbos kommunvapen

Håbo kommuns logotyp

Håbos kommunvapen, som består av ett gult lamm mot röd bakgrund, är den kommunala organisationens viktigaste igenkänningsmärke. Det används vid all tryckt kommunikation från Håbo kommun, till exempel på skyltar, annonser, profilprodukter och brevpapper.

Kommunvapnet används i första hand på samhällsinformation till kommunens medborgare och besökare. Därför är det viktigt att det finns en stor tilltro till kommunvapnet.

Kommunens vapen ingår i kommunens logotyp som är varumärkesskyddad. Det innebär att det endast är kommunens organisation som får använda logotypen. Kommunen använder alltid hela logotypen vid sin kommunikation för att det ska bli tydligt för mottagaren vem som är avsändare. I logotypen ingår kommunvapnet och texten ”Håbo kommun”.

Mer information om hur kommunvapen får användas finns på Riksarkivets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Håbo kommun kommer att se över riktlinjerna för hur kommunvapnet får användas.

Har du frågor om kommunvapnet och hur det får användas är du välkommen att kontakta kommunens kontaktcenter.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2018-08-21