Håbo kommun logo

Håbo kommun logo

1200 av Håbos invånare får möjlighet att tycka till

SCBs årliga medborgarundersökning

Under de kommande dagarna kan du vara en av Håbos invånare som får Statistiska Centralbyråns (SCB) årliga medborgarundersökning i brevlådan. Undersökningen i formen av en enkät, skickas ut på uppdrag från kommunen.

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning. Undersökningen ger invånarna möjligheten att tycka till om kommunen. Till exempel hur det är att bo och leva i Håbo, vilket inflytande invånarna upplever att de har och deras attityder till olika verksamheter inom kommunen.

Slumpen avgör

Det är slumpmässigt vilka som är tillfrågade att vara med i undersökningen och kommunens storlek avgör hur många som blir tillfrågade. I Håbo kommun handlar det om 1200 personer.

Enkäten kan besvaras på olika språk

Personer som är med i undersökningens urval kan själv välja att svara med hjälp av pappersenkäten eller genom att logga in och svara via webben. På webben går det även att svara på enkäten på engelska, finska eller spanska. Det går även att beställa en pappersenkät som är översatt till arabiska direkt från SCB.

Vill du veta mer eller har du frågor kring undersökningen?

På SCB:s webbplats kan du läsa mer om undersökningen, där du även kontakta dem om du har några frågor.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Sara Widströmer

2018-08-27