Nya förvaltningschefer till Håbo

Från och med den 1 februari 2019 får Håbo kommun två nya förvaltningschefer. Mats Ståhl Elgström börjar som ny förvaltningschef för socialförvaltningen. Jytte Rüdinger börjar sin tjänst som ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen som blir en egen förvaltning vid årsskiftet.

Mats Ståhl Elgström – ny socialchef/förvaltningschef för socialförvaltningen

Mats Ståhl Elgström börjar sin tjänst som socialchef/förvaltningschef för socialförvaltningen från 1 februari 2019. Mats Ståhl Elgström kommer senast från Knivsta kommun där han har arbetat som socialchef på vård- och omsorgskontoret. Mats efterträder nuvarande förvaltningschef Thomas Brandell som går i pension.

Jytte Rüdinger – ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen

Jytte Rüdinger börjar sin tjänst som förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen från 1 februari 2019. Jytte kommer senast från Haparanda kommun där hon har arbetat som kulturchef. Kultur- och fritidsförvaltningen i Håbo kommun är tidigare kultur- och livsmiljöavdelningen som har varit organisatoriskt placerad under kommunstyrelsens förvaltning. Från årsskiftet är avdelningen en egen förvaltning med en egen nämnd.

– Jag är jätteglad att vi har rekryterat Mats och Jytte som förvaltningschefer till socialförvaltningen respektive kultur- och fritidsförvaltningen. Både Mats och Jytte har stor erfarenhet och har tidigare arbetat som förvaltningschefer i andra kommuner. Jag är övertygad om att de kommer att kunna bidra med stor erfarenhet och kunskap till våra verksamheter, säger Tobias Arvidsson, kommundirektör.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2018-11-14