Ulla Hannegård - Håbo kommuns nya upphandlingschef

Från den 2 januari 2019 är Ulla Hannegård Håbo kommuns nya upphandlingschef. Hon ser sig själv som en orädd person som uppskattar ordning och reda samtidigt som hon tycker om att arbeta med nya idéer som kan utveckla och förbättra verksamhetens arbete.

Ulla Hannegård har lång erfarenhet inom upphandling- och inköpsfrågor. I arbetslivet har hon bland annat varit inköpschef på flera olika arbetsplatser, bland annat på Karolinska Institutet, i Täby kommun samt på Karolinska universitetssjukhuset. Ullas bakgrund och utbildning är inom juridiken.

Jag är jurist i grunden. Jag har arbetat med obeståndsjuridik och avtalsrätt på bank innan jag bytte bana och gick över till inköp. Jag har tidigare varit upphandlingskonsult och haft flera olika chefspositioner. När jag såg att Håbo kommun sökte en upphandlingschef blev jag genast intresserad. Det känns intressant att arbeta i en mindre kommun och ta mig an nya utmaningar, säger Ulla Hannegård.

Som upphandlingschef innebär tjänsten att bland annat utveckla upphandlingsenhetens arbete. Hon ser kommunikation med kommunens verksamheter som mycket viktigt för att alla medarbetare ska kunna få effektivt och professionellt stöd med inköps- och upphandlingsfrågor.

Något som Ulla ser som särskilt viktigt i sin nya tjänst är ordning, planering samt uppföljning.

Uppföljning av avtal och olika affärer ser jag som mycket viktigt. Det jag också ser som viktigt är den interna kommunikationen med verksamheterna samt ordning och planering. Det blir så mycket lättare att arbeta om vi alla vet vad som förväntas och vad som faktiskt går att göra, säger Ulla Hannegård.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-01-15