Håbo först ut när landshövdingen besöker kommuner

Den 24 januari fick Håbo kommun besök av Uppsala läns landshövding Göran Enander som reser runt bland länets åtta kommuner.

Besöket inleddes med en presentation om hur Håbo kommun arbetar med social hållbarhet i den strategiska översiktliga planeringen och detaljplaneringen. Centrumutvecklingen med stadsparken Gröna Dalen var exempel som beskrevs som viktiga för att stärka kommunens identitet, skapande av mötesplatser, lokalt engagemang, trygghet och grönstruktur för rekreation.

Även kommunens arbete med ungdomsdemokrati och integration lyftes fram, liksom verksamheter som Bålstapolarna, Hälsoäventyret och Naturskolan Vattunöden.

Landshövdingen fick också en allmän presentation av etableringsläget i Håbo kommun tillsammans med två av landets största logistikföretag.

Därefter besöktes Skokloster där utvecklingsarbete inom besöksnäringen stod i fokus. Representanter för Håbo Marknads AB, Skokloster slott och Skokloster Hotell & Restaurang berättade om nuläge och visioner.

"Stenhuset – Skohalvöns mötesplats för föreningsliv, kultur och turism" är ett tvåårigt så kallat Leader-projekt som drivs av Håbo Marknads AB tillsammans med Håbo kommuns kultur- och fritidsförvaltning, Skokloster Slott och Coompanion. Syftet är att skapa en ny mötesplats för boende på Skohalvön och lokala föreningar och samtidigt skapa en organisation för aktörer i och runt besöksmålet Skokloster.

Från Håbo kommun medverkade bland andra kommunstyrelsens ordförande Liselotte Grahn Elg och kommundirektör Tobias Arvidsson.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-01-28