Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
Close translate window Translate

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Håbo website in other languages
Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.

Här lever och arbetar vi i en attraktiv miljö med Mälarens vatten och naturen nära inpå oss.

org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Pil ner

Kontakta Håbo

Lyssna på sidan Lyssna

Kontakta Håbo kommun

Kontaktuppgifter

Telefon: 0171-525 00

E-postadress: kommun@habo.se

Håbo kommunhus
Centrumleden 1
746 80 Bålsta

Jytte är chef för den nya förvaltningen kultur och fritid

Porträtt på Jytte Rüdiger

Den 14 januari började Jytte Rüdiger som förvaltningschef för de nya förvaltningen kultur och fritid. En förvaltning som är helt ny i Håbo kommun från i år.

Den nya förvaltningen kultur och fritid tar över många av de uppdrag som tidigare låg på avdelningen kultur och livsmiljö. Jytte Rüdiger kommer närmast från Haparanda kommun där hon jobbade som kulturchef och blir alltså förvaltningschef för den nya kultur- och fritidsförvaltningen.

Jytte ser på den nya förvaltningen som en resurs för att lyfta kommunens styrkor och tänker att förvaltningen kommer kunna göra ännu mer av de Håbo redan har. Hon vill jobba pragmatiskt och lösningsinriktat med kultur- och fritidsfrågor.

Vi är till för våra invånare, föreningar och kulturentreprenörer och vi ska vara en dörr in i kommunen, säger Jytte. Våra resurser är föreningarnas resurser och det gäller allt från att vi ska hjälpa till med bygglovsansökningar till att lyfta våra olika aktörers idéer som är till nytta för kommunens utveckling.

Hon har en gedigen erfarenhet av att jobba inom kommunal verksamhet närmast med nämnda Haparanda kommun och tidigare som landsbygdsutvecklare i Eksjö, Hultsfred, Vimmerby och Oskarshamn.

Tjänsten som förvaltningschef är kopplad till ett utvecklingsuppdrag av Håbo kommen vilket är anledningen till att Jytte sökte sig till Håbo.

Håbos befolkningsutveckling öppnar upp för nya idéer och lösningar som gör oss som kommun ännu mer attraktiva.

På sin fritid spelar Jytte gärna golf, åker skidor eller besöker olika hembygdsföreningar, intressen som det finns goda förutsättningar i Håbo. Men mest tid går ändå åt den femårige sonen som öppnar upp för all lekfullhet och sociala svängrum gör livet så fantastiskt.

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-01-24

Kommun och politk

Klicka för support
Stäng supportfönster