Håbos befolkning ökade med 2,3 procent 2018

Idag presenterade Statistiska centralbyrån sin årliga befolkningsstatistik. Håbo kommun fick 481 nya invånare förra året, och befolkningen uppgår nu till 21 564 invånare. Räknat i procent står Håbo för den tredje största befolkningsökningen i länet med en procentuell befolkningsökning med 2,3 procent.

Den största delen av kommunens befolkningsökning berodde på en hög inflyttning. Under 2018 flyttade 1 552 personer till Håbo kommun, medan 1 155 personer flyttade från kommunen. Det innebär att Håbo kommun hade ett positivt flyttnetto på 397 personer. Majoriteten av de som bosatte sig i kommunen under året kom från andra län i Sverige, framför allt från Stockholms län.

Befolkningen ökade även till följd av ett positivt födelsenetto. 2018 föddes 217 barn medan 137 personer avled, vilket bidrog till ett positivt födelsenetto på 80 personer.

Störst procentuell befolkningsökning i länet hade Knivsta kommun följt av Uppsala kommun.

I Uppsala län blev det 2018 för första gången fler män än kvinnor i befolkningen. I Sveriges 21 län är det bara i Skåne och Gotlands län som det bor fler kvinnor än män.

Folkökningen i Sverige uppgick under 2018 till 23 099 personer och antalet invånare i landet är nu 10 230 185. Uppsala län har 376 354 invånare.

SCB:s befolkningsstatistik för 2018länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Sara Widströmer

2019-02-22