Förnyat medborgarlöfte mellan Håbo kommun och polisen

Jan Håkansson, lokalpolisområdeschef i Enköping/Håbo och Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun som står bredvid varandra.

Jan Håkansson, lokalpolisområdeschef i Enköping/Håbo och Liselotte Grahn Elg, kommunstyrelsens ordförande i Håbo kommun.

På måndagseftermiddagen den 1 april skrev Håbo kommun och polisen på ett förnyat medborgarlöfte och en överenskommelse om samverkan.

Syftet med löftet är att Håbo kommun och polisen ska jobba tillsammans för att öka medborgarna upplevda trygghet i Bålsta centrum. Parterna ska genomföra ett antal aktiviteter under året som kommer att bidra till den ökade upplevda tryggheten.

Medborgarlöftet är ett resultat av att polisen och kommunen har tagit fram en samverkansöverenskommelse. Överenskommelsen ska göra det tydligare hur parterna ska jobba tillsammans för att förebygga brott i kommunen. Enligt överenskommelsen har parterna tagit fram medborgarlöftet genom att identifiera problemområden och haft en dialog med de anställda i respektive organisation och medborgare i kommunen.

Några av de aktiviteter som kommunen och polisen kommer att jobba med är

• Öka polisens synlighet i området
  • Fortsätta med förebyggande arbete mot alkohol och narkotika
  • Förebyggande åtgärder i den fysiska miljön